Hoppa till sidans innehåll
Foto: fotografmagnus.com Ostalöpet 2015 i perfekt väder

Ostalöpet


Ostalöpet 2016

och Ostalöpet Junior

ostalöpet logga

 

Ostalopet Junior 2016 Resultat

Ostalöpet_2016_resultat

 

27 Augusti 2016 

5,5 eller 10 km med 400 +höjdmeter. 

En riktig trailutmaning. 

 

Tack alla som gjorde årets Ostalöpet till en upplevelse för både barn och vuxna

Perfekt löparväder, fina banor, många engagerade ideella krafter, sponsorer och glada löpare gjorde Ostalöpet till en folkfest. Extra roligt i år var att så många med Kvibilleanknytning sprang loppet. Och att se barnen som är så glada över att ha vunnit medalj (allihop) värmer en motionssjäl. Flera föräldrar som sprang med sina barn på långa och kuperade rundan imponerades av vad barnen orkar. Löpare från Göteborg, Småland, Skåne och hela Halland deltog. Alla som genomfört ett Ostalöpet är värda att gratulera men Viktor Hellström från Kungsbacka som vann herrarnas mil på knappt 49 minuter imponerar, Viktor är född 2001.

Ett stort tack till våra sponsorer Kvibille Mejeri, ELAB, Börjes Konditori och Pennan.

Nu ser vi fram emot Ostalöpet 26 augusti 2017.

Sören Ljungek, tävlingsledare. 

 

Vad är Ostalöpet?

Vi arrangörer är ute med grästrimmrar och räfsor så att banorna blir riktigt fina. Du springer på stigar, skogsvägar, lite asfalt inne i Kvibille och även obanad (men väl röjd) terräng. Underlaget kan vara ojämnt men du ser underlaget överallt. 

Björkevi, Kvibille Bollklubbs fina anläggning är start- och målområde. Där finns omklädning, duschar och värdeinlämning.  

Priser (ätbara) delas ut  i fem klasser PU, 5,5 och 10km, dam och herrklass. Vi springer delvis i Biskopstorps naturreservat så antalet deltagare är begränsat.

Det ska nämnas att 400+höjdmeter är en total elevation på 800 m.

 

Den största prestationen är kanske hen som stapplar i mål när segraren redan klätt om.

Vi har så olika förutsättningar för att träna, det kanske gör ont, man får prioritera barnen o.s.v. Men att ta sig runt Ostalöpet är alltid en prestation.

PU-klass, Personlig Utmaning

Vi mäter, klockar, värderar och jämför oss. Varför då, de flesta av oss är ju glada motionärer. Och när du sen tävlar hamnar du på en resultatlista som inte alltid stärker självkänslan. Fast du egentligen presterat bra efter dina förutsättningar.

2016 skapade vi femte klass i Ostalöpet, PU-klassen. Alla klasser startar tillsammans men i PU-klassen klockar vi dig inte. Du tar dig runt 5,5 eller 10 km och har genomfört ett Ostalöp, och det är en upplevelse. PU-klassens resultatlista är slumpvis utan tider eller distans och vi lottar ut lika goda priser som de tre främsta får i de andra klasserna.

I Ostalöpet har man kunnat välja efter 5,5 km om man vill gå i mål eller fortsätta på den rundan som ger 10 km. Den finessen finns kvar i PU-klassen. I de övriga klasserna bestämmer man sig i anmälan för vilken distans man vill springa. Ett tips till dig som är med för första gången och inte är van terränglöpare: anmäl dig till PU eller 5,5. Ostalöpet är en, om än rolig, rejäl prövning. 

Deltagande sker på egen risk med egen försäkring.

 

Ostalöpet Junior

Även barnen springer Ostalöpet. Antingen runt fotbollsplanen, även i terräng, ca 400 m. Eller en längre runda, i år ca 1,4 km med den beryktade oljegrusbacken som ingår i stora Ostalöpet.  Alla barn får medalj.

 

Ostalöpet är ett samarbete mellan Kvibilles ideella föreningar.

Kvibille Gymnastikförening, Kvibille Bollklubb, Kvibille Ridklubb, Kvibille Hembygdsförening, Kvibilles pensionärsförening SPF vi tre och Kvibille Allförening

 

 

 

Ostalöpet 2015 resultat

Ostalöpet 2014 resultat 


 www.fotografmagnus.com

Uppdaterad: 2016-09-30 11:41
Skribent: Sören Ljungek
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Kvibille GF - Gymnastik
Britt-Marie Svensson, Tronarp Brödjeholm 141
30561 Harplinge

Kontakt:
Tel: 0730-467333
E-post: This is a mailto link

Se all info