Hoppa till sidans innehåll
Foto: fotografmagnus.com Ostalöpet 2015 i perfekt väder

Ostalöpet


Ostalöpet

och Ostalöpet Junior

Ett av Västsveriges tuffaste terränglopp

sista lördagen i augusti, även 2020.

(Barnen sprang inte 2020)

 

 

Det var ett annorlunda år, 2020. Men Ostalöpet genomförde vi, fast på ett lite annat sätt. 29 augusti.

Vi var inte uppe på Björkevi fotbollsanläggning i år. Löparna hade starttider, sprang banan 5,5 eller 10 km och klockade sig själva. Det var bara glada miner och perfekt väder att springa i. Banorna var jättefina, vi fick mycket beröm av deltagarna 70 st. Efteråt sprang ett gäng ur vår egen träningsgrupp.

Bilder finns på Ostalöpets Facebooksida

Hälften av startavgifterna skänktes till Världens Barn via löparen Håkan Jonssons insamling. Och vi var två som följde med en mil längs hans väg.

startlista 2020 

Det är kul att springa, hälsar Sören Ljungek, tävlingsledare. Vi ses 28 augusti 2021.

 

Emma, Amanda, Anders, Martin och Daniel, hör av er till oss, så får ni ett presentkort till 2021 som plåster på såren för vår miss med avspärrning 2019.

 

 

 

ostalöpet logga

 

 

 

Ostalöpets fyra toppar Kurts Berg, Knaggaredsstenen, Oljegrusbacken och Kungs Hög ligger redo för dig som vill ha en riktig utmaning.

 

 

5,5 eller 10 km med 400 +höjdmeter.

Vad är Ostalöpet?

Vi arrangörer är ute med grästrimmrar och räfsor så att banorna blir riktigt fina. Du springer på stigar, skogsvägar, lite asfalt inne i Kvibille och även obanad (men väl röjd) terräng. Underlaget kan vara ojämnt men du ser underlaget överallt. De första 5.5 km är mer kuperade än fortsättningen 4,5 km. Vi i Kvibille GF, som är tävlingsledning, springer själva banan ett par gånger om året.

Björkevi, Kvibille Bollklubbs fina anläggning är start- och målområde. Där finns omklädning, duschar och värdeinlämning.  

Priser (ätbara) delas ut  i fem klasser PU, 5,5 och 10km, dam och herrklass. Alla får fralla, banan och bubbelvatten när man går i mål.

Vi springer delvis i Biskopstorps naturreservat så antalet deltagare är begränsat. 

 

Den största prestationen är kanske hen som stapplar i mål när segraren redan klätt om.

Vi har så olika förutsättningar för att träna, det kanske gör ont, man får prioritera barnen o.s.v. Men att ta sig runt Ostalöpet är alltid en prestation. Därför har vi PU-klassen.

PU-klass, Personlig Utmaning

Vi mäter, klockar, värderar och jämför oss. Varför då, de flesta av oss är ju glada motionärer. Och när du sen tävlar hamnar du på en resultatlista som inte alltid stärker självkänslan. Fast du egentligen presterat bra efter dina förutsättningar.

2016 skapade vi en femte klass i Ostalöpet, PU-klassen. Alla klasser startar tillsammans men i PU-klassen klockar vi dig inte. Du tar dig runt 5,5 eller 10 km och har genomfört ett Ostalöp, och det är en upplevelse. PU-klassens resultatlista är slumpvis utan tider eller distans och vi lottar ut lika goda priser som de tre främsta får i de andra klasserna.

I Ostalöpet har man kunnat välja efter 5,5 km om man vill gå i mål eller fortsätta på den rundan som ger 10 km. Den finessen finns kvar i PU-klassen. I de övriga klasserna bestämmer man sig i anmälan för vilken distans man vill springa. Ett tips till dig som är med för första gången och inte är van terränglöpare: anmäl dig till PU eller 5,5. Ostalöpet är en, om än rolig, rejäl prövning.

 

Deltagaravgiften är 150:- för ungdom som inte fyllt 18 år. I anmälan använder du rabattkod "UNG". Övriga vuxna 250:-. Efteranmälan på tävlingsdagen 350:-.

Har du ett presentkort mailar du oss på "This is a mailto link" så lägger vi in din anmälan.

Deltagande sker på egen risk med egen försäkring.

 

Ostalöpet Junior

 

Många barn springer Ostalöpet. Antingen runt fotbollsplanen, även i terräng, ca 400 m. Eller en längre runda, ca 1,4 km med den beryktade Oljegrusbacken som ingår i stora Ostalöpet. Alla barn får medalj. Anmälan till Ostalöpet Junior, 30 kr, görs på Björkevi innan loppet.

Preliminär start för barnen 10.15. Kom i tid.

 

Ostalöpet är ett samarbete mellan Kvibilles ideella föreningar.

Kvibille Gymnastikförening, Kvibille Bollklubb, Kvibille Ridklubb, Kvibille Hembygdsförening, Kvibilles pensionärsförening SPF vi tre, Svenska Kyrkan och Kvibille Allförening

Välkomna

Sören Ljungek, tävlingsledare. 

 

Bilder från Ostalöpet hos FotografMagnus

Startlista Ostalöpet Junior 2019

 

Resultatlista Ostalöpet 2019 

Resultat Ostalöpet Junior 2018

Resultat Ostalöpet 2018

Resultat Ostalöpet 2017 

 Resultat Ostalöpet Junior 2017

Ostalopet Junior 2016 Resultat 

Ostalöpet_2016_resultat 

 Ostalöpet 2015 resultat

Ostalöpet 2014 resultat 


 www.fotografmagnus.com

Uppdaterad: 26 AUG 2018 12:39 Skribent: Sören Ljungek
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Kvibille GF - Gymnastik
Britt-Marie Svensson, Tronarp Brödjeholm 141
30561 Harplinge

Kontakt:
Tel: 0730467333
E-post: This is a mailto link

Se all info